Tarieven voor vertalingen

Bereken de prijs voor jouw vertaling

Jouw vertalingen tegen scherpe tarieven

Translation Office is een vertaalbureau in Amsterdam dat professionele vertalingen tegen scherpe prijzen verzorgt. Wij zijn wereldwijd actief. Met een team bestaande uit meer dan 100 vertalers verwerken wij grote en kleine vertalingen voor het MKB en grote organisaties. Wij hanteren verschillende tarieven afhankelijk van de vertaalopdracht. Bij ons ben je verzekerd van kwalitatief hoogwaardige vertalingen tegen scherpe prijzen. Na jouw offerteaanvraag, gaan wij direct aan de slag en ontvang je binnen 1 uur een voorstel om jouw teksten te vertalen.

Vergelijk de vertaalmogelijkheden

Wij werken met drie verschillende vertaaltarieven. Het uiteindelijke tarief per woord is onder andere afhankelijk van wanneer de vertaling klaar moet zijn, de taal waaruit en waarin vertaald moet worden, de lengte van het document, de complexiteit en of er wel of niet een beëdigd vertaler nodig is.

Standaard & Snel

€ 0,06

Standaard teksten kunnen tegen het scherpe vanaf tarief van €0,06 per woord excl. BTW snel vertaald worden.

Specialistisch

€ 0,08

Teksten die meer kennis vergen, kunnen door ervaren en specialistische vertalers worden vertaald tegen het tarief van €0,08 per woord excl. BTW.

Beëdigd

€ 0,15

Officiële documenten kunnen door beëdigde vertalers tegen het tarief van €0,15 per woord excl. BTW worden vertaald.

*Voor teksten meer dan 10.000 woorden bieden we kwantumkortingen

Veelgestelde vragen

Wat kost een vertaling per woord?

Vertaalbureaus werken bijna altijd op basis van een tarief per woord en niet op basis van hoe lang het duurt om de vertaling te maken. Je kan hierdoor gemakkelijk vertaalbureaus met elkaar vergelijken.

Waarom is een vertaling in een bepaalde taal duurder dan in een andere taal?

Vertalingen uit en naar ‘s werelds meest gesproken talen zijn vaak goedkoper dan vertalingen naar en uit talen die minder vaak gesproken worden. Dit komt omdat er voor de meest voorkomende talen meer vertalers beschikbaar zijn. De meest voorkomende talen zijn onder andere Engels, Frans, Duits en Spaans.

Waarom is een specialistische vertaling duurder?

Voor vertalingen van teksten uit bepaalde branches of vakgebieden die specialistische kennis vragen van de vertaler betaal je een hoger tarief per woord dan wanneer deze kennis niet noodzakelijk is. Wanneer niet elke vertaler jouw tekst kan vertalen, kan dit de kosten voor de vertaling doen stijgen.

Wat zijn de kosten voor een beëdigde vertaling?

Wij hanteren een vanaf tarief van € 0,15 cent per woord exclusief btw voor beëdigde vertalingen. Het uiteindelijke tarief hangt onder andere af van het aantal woorden en de taal waarin en waaruit vertaald moet worden. Houd er rekening mee dat naast de kosten voor de vertaling, er ook verzendkosten in rekening worden gebracht voor het versturen van de vertaalde documenten. Beëdigde vertalingen dienen namelijk te worden bestempeld en ondertekend door de beëdigde vertaler.

Hoe snel is mijn vertaling klaar?

Vaak kan je vertaling binnen 24 uur worden opgeleverd. Dit geldt vaak voor vertalingen tot 1.000 woorden. Is jouw vertaling langer dan 1.000 woorden maar wil je deze wel binnen 24 uur ontvangen? Dan zal een goed vertaalbureau meerdere vertalers aan jouw documenten laten werken. Hierdoor kan een spoedvertaling duurder zijn dan een vertaling waarvoor er meer tijd beschikbaar is.

Wat zijn de kosten van een spoedvertaling?

Bij ons betaal je een vanaf tarief van € 0,06 cent per woord exclusief btw voor spoedvertalingen tot 1.000 woorden. Deze spoedvertalingen kunnen wij vaak binnen 24 uur opleveren. Het tarief is afhankelijk van de lengte van het document en van de taal waaruit en waarin vertaald moet worden.

Waarom kost een vertaling zoveel geld?

Een foutloze en goede vertaling is goud waard. Het is daarom belangrijk dat een goed vertaalbureau werkt met professionele native vertalers en beëdigde vertalers. Deze vertalers hebben een opleiding tot vertaler gevolgd. Wij betalen deze professionals een passend tarief voor hun kennis en kunde.

Wat zijn jullie betalingsvoorwaarden?

Na akkoord op de vertaling ontvang je per e-mail de factuur. Wij hanteren een betaaltermijn van 14 dagen na oplevering.

Kunnen wij jou ook helpen?
Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen
243
Vertalingen per maand
9.0
Als gemiddelde cijfer van klanten
+21
Verschillende talen